Scrie despre artă!

Scrie despre artă!

Începând cu 1 octombrie, vom deschide o secțiune dedicată nouă, studenților, precum și intereselor noastre pentru lumea artistică. Scopul acestei noi platforme este de a ne asigura vizibilitatea în mediul virtual și de a materializa preocupările fiecăruia dintre noi. Așadar, fie că ești student, masterand, doctorand sau chiar alumn al departamentului ITA, așteptăm să contribui cu scurte articole, fotografii sau chiar videoclipuri reprezentative pentru activitatea sau preferințele tale în domeniul artei. Poți să ne împărtășești experiențele tale în stagii de practică, poți scrie recenzii ale expozițiilor vizitate, recenzii de carte și film, poți descrie un monument, poti studia operele tale de artă preferate sau poți promova artiștii celorlalte secții ale universității. Ai libertate deplină în a-ți alege subiectul, cât timp arta rămâne preocuparea ta. Dorim să inaugurăm platforma cu cel puțin 5 articole redactate de voi, așadar suntem în așteptare de texte incitante și pline de creativitate. Totodată, vă propun să publicăm 2-3 articole pe săptămână, astfel încât să menținem dinamica vizitatorilor constantă. Ne puteți trimite articole ori de câte ori doriți, nu există nicio limită impusă, însă noi le vom publica online astfel încât să avem un număr echilibrat de postări pe săptămână. Dacă oferta voastră va fi una bogată (ceea ce ne-ar bucura nespus), bineînțeles că vom posta mai des.

Avem și câteva reguli, dar nu-s deloc stricte 🙂
1. Materialele trimise trebuie scrise conform normelor de redactare ale Academiei Române,
utilizându-se ghilimele românești („”) și diacritice cu virgulă (ș, ț).
2. Textele vor fi publicate după verificarea a cel puțin unui membru al catedrei ITA.
3. Nu dorim să impunem o limită strictă de cuvinte, dar ar fi de preferat să vă încadrați, cu aproximație, între 500 și 1500.
4. Nu putem publica materiale care pun UNAB sau Departamentul de Istoria și Teoria Artei într-o lumină defavorabilă.
5. Materialele publicate nu trebuie să reflecte o anumită poziție a UNAB sau a Departamentului de Istoria și Teoria Artei în conflicte instituționale de orice natură.

Articolele trebuie trimise pe adresa de email bianca@studii-vizuale.ro, în format .doc, .docx, .rtf. Imaginile vor fi atașate separat, într-o arhivă în format .zip/.rar sau printr-un serviciu tip cloud (google drive, one drive, dropbox). Nu uita să menționezi numele tău, anul de studiu, un titlu sugestiv pentru articolul tău și aproximativ 5 cuvinte-cheie.
Așadar, curaj și inspirație! Ne lansăm!